SC Berlikum Nieuwsupdate (april 2023) - SC Berlikum

SC Berlikum Nieuwsupdate (april 2023)

15 april 2023 10:45


De afgelopen maanden is er op sportief vlak veel gebeurd bij SC Berlikum. Zeker als we naar het eerste elftal kijken van onze vereniging. Dit team blijft de overwinningen aaneen rijgen en dit zorgde er dan ook voor dat de tweede periodetitel werd gewonnen. SC Berlikum 1 is daardoor in ieder geval zeker van nacompetitie! Maar op het moment van schrijven is het verschil met koploper VV Rijperkerk slechts twee punten en wie weet wat het slot van de competitie nog in petto heeft voor SCB!

Ook de andere teams zijn volop in hun competities aan het strijden voor de punten. Op vrijdag 31 maart was het bij SC Berlikum in de kantine erg gezellig, de dames 30+ waren namelijk gastvrouw voor de teams in hun competitie. Eerst voetballen en daarna een gezellige derde helft voorzien van hapjes en drankjes. Ook de wedstrijden die door de sneeuwval begin maart waren afgelast zijn inmiddels weer ingehaald. Op donderdag 13 april was SC Berlikum gastheer voor een Walking Football toernooi waar twee teams van de Waadhoeke (combinatie VV Dronrijp, Foarut en SC Berlikum) en o.a. SC Cambuur en SC Heerenveen aan deelnamen. Ook hier was de stemming zowel tijdens als na afloop zeer positief!

Wat ook een groot succes was de afgelopen weken, waren de kennismakingstrainingen op drie zaterdagen. Kinderen vanaf 4 jaar konden onder leiding van spelers van het eerste elftal lekker rennen en schoppen tegen een bal. Niet iedereen was daar al heel druk mee, maar lol heeft iedereen gehad! Wat betreft nieuwe aanmeldingen willen we graag het volgende melden: geef uw kind tijdig op voor het nieuwe seizoen! Wij moeten tijdig (lees: in juni) de teamopgave doen voor komend seizoen richting de KNVB. Als wij weten dat er veel aanmeldingen bij komen dan kunnen we hier alvast rekening mee houden zodat er tijdens de eerste competitiefase voldoende teams zijn ingeschreven.

De energie commissie draait de laatste maanden op volle toeren en is druk bezig met het aanschrijven van fondsen en het opvragen van offertes. Van de gemeente is een bedrag a 20.000 euro ontvangen voor het verduurzamen van ons complex. De eerste stap is om de vloeren, ramen en het dak te isoleren. Hoogstwaarschijnlijk zal dit grotendeels in de zomerstop uitgevoerd worden en daarbij zal ook de hulp van handige leden/ouders nodig zijn. Ook de sponsor commissie is volop bezig met het benaderen van de huidige sponsoren.

De komende periode zijn er natuurlijk nog veel wedstrijden te spelen, maar ook alvast een aantal data voor in de agenda:

  • Donderdag 18 mei – Hemelvaarttoernooi voor rest-senioren en damesteams
  • Zaterdag 27 mei – Laatste speeldagen competities (of inhaalprogramma)
  • Zaterdag 10 juni – Nationale Voetbaldag voor de jeugdleden
Rest ons nog te melden dat wanneer u vragen of opmerkingen heeft voor ons als bestuur dat wij dan altijd open staan voor uw input. Schroom niet en spreek ons aan.


Bestuur SC Berlikum

Dirk Lammert van Assen, Tjitte Dijkstra, Jolanda Jager, Frank Stoelwinder, Jacob Dirk Tuinenga, Marten Jelle de Vries, Wytze Wassenaar en Bart van Zeijl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!