Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum hard onderuit op eigen veld tegen VV Rijperkerk

12 oktober 2020 10:00

Roelof Zwart

Surrealistisch. Een woord dat in de afgelopen weken vaak is gebruikt als omschrijving van het spelen van wedstrijden zonder publiek. Ook bij het duel tussen SC Berlikum een VV Rijperkerk op Sportcomplex De Koekoek waren zaterdag geen supporters van de partij. Door middel van een livestream konden aanhangers van beide kampen echter meekijken en daarop zagen zij een enerverend duel dat eindige in een pijnlijke 1-4 nederlaag voor Berlikum. En hoewel het vanwege corona pas het tweede competitieduel en de eerste verliespartij was van de oranjehemden, was de teleurstelling na afloop groot.

Bij de thuisploeg ontbraken de namen van Ruben Eijzenga en Thomas Dijkstra in de voorste linie (beide heren sukkelen met lichte blessures) en daardoor was het Jarco Kingma die fungeerde als aanvalsleider. Diezelfde Kingma kreeg in het eerste halfuur twee kansen op de openingstreffer, maar verzuimde het netje te laten bollen. Een kopbal vanuit een kansrijke positie ging over en een kansrijke aanval werd op het laatste moment een halt toegeroepen door een verdediger van Rijperkerk. Aan de andere zijde was in de 34e minuut wel raak. Een afstandsschot van Diederik Andringa zwabberde over doelman Djurre Seerden heen. Lang konden ‘De Protters’ echter niet genieten van deze voorsprong, want enkele minuten later stond de 1-1 alweer op het bord. Een lage vrije trap van Marnix Hoekstra leek een eenvoudige prooi te worden voor doelman Redmer Jorna, maar glipte onder hem door.

In het tweede bedrijf gingen beide partijen gretig op jacht naar de voorsprong en door een grove fout van Djurre Seerden in de 54e minuut kwam deze er voor de bezoekers. Een corner werd door de doelman van Berlikum in eigen net geslagen. Even later was het Wessel Miedema die de 2-2 op zijn schoen had na een uitstekende pass van linksback Remko Giesing, maar zag dat zijn schot rakelings langs de buitenkant van de paal ging. Daarna bleef het lang 1-2 op De Koekoek, totdat de laatste tien minuten van de partij ingingen. Daarin liep Rijperkerk uit naar 1-3 en 1-4. Eerst was het Aldert Smit die een vrije trap binnen knikte bij de eerste paal en vlak voor het scheiden van de markt was het Thom Stielstra die de bal van ver in het net lepelde. Daarmee waren de drie punten voor Rijperkerk in veilige haven.

Na deze nederlaag wacht voor SC Berlikum morgenavond (dinsdag 13 oktober) het inhaalduel tegen VV Waskemeer en zaterdag het treffen met SV Haulerwijk. Beide wedstrijden worden wederom afgewerkt op het eigen sportcomplex.