Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum loopt andermaal tegen fikse nederlaag aan

2 februari 2020 20:00

Roelof Zwart

Geen revanche voor nederlaag bij en tegen VV Anjum, maar opnieuw een behoorlijke kater. Op het eigen Sportcomplex De Koekoek verloor SC Berlikum zaterdagmiddag opnieuw met 1-4, ditmaal van het in vorm verkerende VV Rijperkerk. Bovendien leverden twee directe rode kaarten opnieuw de nodige kopzorgen op voor het technisch hart van ‘De Hûntsjes’, zeker met de derby tegen buurdorp Minnertsga in aantocht (zaterdag om 17.00 uur red.).

In het eerste bedrijf van het duel was het Rijperkerk dat binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong kwam door een ongelukkige actie van Jesse Herrema. De verdediger van Berlikum kopte de bal tegen aanvaller Mark Hendriks aan, waarna het leer prompt achter doelman Jan Nieuwland viel. Ruben Eijzenga wist de stand tien minuten later weer gelijk te trekken met een halve omhaal na een voorzet van Jarco Kingma. De bezoekers uit ‘De Trynwalden’ leken echter niet onder de indruk te zijn van deze tegentreffer en wisten in rap tempo de stand uit te bouwen naar 1-3 door treffers van Thom Stielstra (een droge schuiver) en opnieuw Mark Hendriks (een snoeiharde kopbal).

Na de onderbreking waren het de Berlikumers die op jacht gingen naar de aansluitingstreffer door het inbrengen van drie wissels. Na twintig minuten spelen ontstond er echter een probleem voor de oranjehemden, doelman Nieuwland ontving de rode kaart van scheidsrechter Lania na een botsing met de wegspurtende Diederik Andringa even buiten de zestienmeter. Verdediger Hendrik Jan van der Baan moest noodgewonden de plek van Nieuwland tussen de palen overnemen, maar mocht vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ook inrukken na een soortgelijke actie met opnieuw Andringa als directe betrokkene. De tweede gelegenheidsdoelman van de middag aan de kant van Berlikum, Jacob Dirk Tuinenga, kon uiteindelijk niet voorkomen dat Rijperkerk de 1-4 maakte in de persoon van Diederik Andringa. En zo eindigde Berlikum net als een week eerder de wedstrijd opnieuw met negen man, maar bovenal met de nodige teleurstelling en frustratie.