Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum weet weer wat winnen is

24 november 2019 23:30

Roelof Zwart

Na een reeks van vier wedstrijden zonder zege wist SC Berlikum afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een overwinning te boeken. In en tegen het Drentse Veenhuizen waren het de oranjehemden die met de drie punten aan de haal gingen door met 2-4 te winnen. De zege kwam bovendien op een prima moment, namelijk bij de start van de tweede periode in 3B.

Net zoals op de velden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begon het duel op Sportpark Achter de Molen zaterdagmiddag met een minuut zonder actie als statement tegen racisme. In de eerste echte minuut voetbal vervolgens was het Veenhuizen dat op een 1-0 voorsprong wist te komen in de persoon van topscoorder Brian Giezen. De aanvaller van de thuisploeg wist geknoei in de defensie van Berlikum af te straffen. Het eerste bedrijf was duidelijk een prooi voor de Drenten, tot ongenoegen van de Berlikumers, die met een 1-0 achterstand halverwege dan ook niet mochten klagen.

Na de thee veranderde het spelbeeld en was het Berlikum dat haar meer liet gelden in het duel. Via de routiniers van de ploeg, Jacob Dirk Tuinenga en Robbert de Zeeuw, werd de achterstand in een tijdsbestek van een kleine twintig minuten omgebogen in 1-2. Deze stand bleef vervolgens lang op het bord staan, totdat het absolute slot aanbrak, waarin Veenhuizen weer langszij wist te komen. Een misverstand tussen Berlikum-verdediger Ruben Brouwer en Djurre Seerden zorgde ervoor dat Bram Schmidt de bal kon oppikken en scoren met nog twee minuten reguliere speeltijd op de klok. Berlikum weigerde echter genoegen te nemen met slechts een punt na de comeback eerder in de tweede helft en rechtte de rug. Door treffers van Wessel Miedema en Jisse Kemper in blessuretijd gingen de Berlikumers alsnog met de drie punten naar huis. De ontlading en opluchting die volgden na het laatste fluitsignaal van arbiter Scholtens spraken dan ook voor zich.

Berlikum mag na deze overwinning stiekem weer een beetje omhoog kijken op de ranglijst. Komende zaterdag komt ONT op bezoek op Sportcomplex De Koekoek.