Facebook Toestaan Niet toestaan

Opnieuw averij voor SC Berlikum, derde nederlaag op rij

10 november 2019 23:15

Roelof Zwart

Het zit SC Berlikum de laatste weken niet mee. Na verliespartijen tegen Rijperkerk en Rottevalle (3-2 en 2-3 red.) liepen de oranjehemden zaterdagmiddag opnieuw tegen een nederlaag aan. Op het eigen Sportcomplex De Koekoek trok VV Waskemeer aan het langste eind in een duel op het scherpst van de snede. Veel overtredingen over en weer en een handvol doelkansen zorgden voor een 1-2 einduitslag.

En hoewel de Berlikumers uiteindelijk hun meerdere moesten erkennen in de Ooststellingwervers, waren de grootste mogelijkheden gedurende de negentig minuten voor de thuisploeg. In het eerste bedrijf was het Jacob Dirk Tuinenga die tweemaal het houtwerk vond na pogingen met hoofd en voet. Tussendoor was het Robert Machiela die namens Berlikum halverwege de eerste helft de score wist te openen met een bekeken schot. Jurrien Hummel wist tien minuten later met een perfect aangesneden vrije trap voor de gelijkmakende 1-1 te zorgen.

Na de thee ontpopte het duel zich tot een waar gevecht, waardoor scheidsrechter Vonk aan de bak kon. De overtredingen van beide kanten zorgden ervoor dat goed voetbal weg bleef en dat de kansen schaarser en schaarser werden. Uiteindelijk was het Waskemeer dat zich vijf minuten voor tijd tot de gelukkigste wist te kronen. Na een indirecte vrije trap was het Berlikum dat de bal niet kon uitverdedigen, waardoor Waskemeer in de persoon van Tim Haven kon profiteren. Een harde knal tegen het net zorgde voor grote vreugde enerzijds en balende en zure gezichten aan de andere kant. Berlikum probeerde het in de resterende minuten nog wel met een slotoffensief, maar zonder het gewenste resultaat: de 1-2 bleef.

De nederlaag heeft op de ranglijst overigens geen gevolgen voor Berlikum, want nog altijd bezet de formatie van trainer Wibo de Brouwer het zevende stek. Komende zaterdag wacht een vrij weekend vanwege het bekervoetbal, de week daarna de reis naar Veenhuizen.