Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum bijt zich stuk op dodelijk effectief VV Rottevalle

3 november 2019 23:15

Roelof Zwart

Na een prima start van het seizoen met negen punten uit vijf wedstrijden moest SC Berlikum zaterdagmiddag voor de tweede maal op rij een nederlaag slikken. Tegen promovendus VV Rottevalle, tot op heden de verrassing in de 3e Klasse B met veertien uit zes, kreeg de ploeg van trainer Wibo de Brouwer een lesje in het effectief omgaan met de geboden kansen.

De 2-3 eindstand die na negentig minuten voetballen op Sportcomplex De Koekoek op het bord stond was namelijk geen logische eindstand gezien het aantal opgelegde doelkansen voor beide teams. De bezoekers uit Rottevalle lieten vooral in het eerste bedrijf een staaltje effectiviteit zien: twee kansen, twee doelpunten. Dankzij Liekele Kamminga, gedeeld topscoorder in 3B met Kian Visser van SC Leovardia met acht treffers, en Erwin de Wind kende het duel een 0-2 stand na 45 minuten. Berlikum wist tot dan slechts een aantal speldenprikken uit te delen, een hard schot van Jacob Dirk Tuinenga was de grootste kans van de thuisploeg voor de rust. De poging verdween echter in de handen van de doelman.

In het tweede bedrijf van het duel was het Berlikum dat via Ruben Eijzenga binnen drie minuten de aansluitingstreffer te maken. Ook de gelijkmakende 2-2 leek een kwestie van tijd te worden, totdat Rottevalle in de persoon van Jorrit Hoekstra uit het niets de marge wederom op twee wist te brengen na ruim een uur spelen. Marnix Hoekstra deed daarna razendsnel weer iets terug voor de thuisploeg, waarna een spannende slotfase aanbrak. Een aantal grote kansen voor de Berlikumers en een heuse stormloop op het doel van Rottevalle volgden in het laatste kwart, maar zonder het gewenste resultaat in de vorm van een gelijkmaker. Dankzij het effectief omgaan met de kansen, mochten de blauw-zwarten hierdoor uiteindelijk drie punten bijschrijven aan het totaal.

Het gevolg van deze nipte nederlaag is dat Berlikum pas op de plaats moet maken en voorlopig afhaakt in de strijd om de bovenste plekken. Aanstaande zaterdag mogen ‘De Hûntsjes ’ wederom aantreden op eigen veld, ditmaal is VV Waskemeer de opponent.