Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum lijdt eerste nederlaag op bezoek bij VV Rijperkerk

27 oktober 2019 19:30

Roelof Zwart

Na zes speelronden in de 3e Klasse B is SC Berlikum zaterdagmiddag voor de eerste maal tegen een nederlaag aangelopen. Op bezoek bij VV Rijperkerk gingen de oranjehemden met 3-2 onderuit en dat was gezien de kansenverhouding tussen beide ploegen geheel terecht. Doelman Djurre Seerden van Berlikum, al weken in grootse vorm, wist zicht ondanks de nederlaag wederom te onderscheiden met een aantal formidabele reddingen.

Het duel op het sportpark van Rijperkerk was namelijk nog geen twintig minuten oud of Seerden had al twee honderd procent tegentreffers weten te voorkomen. Een kopbal van dichtbij belandde na een katachtige reflex over de lat, waarna een één-op-één situatie enkele minuten later een prooi werd voor de jonge sluitpost. Mede hierdoor kon Berlikum na een klein halfuur spelen de openingstreffer maken. Ruben Eijzenga wist te scoren na een prachtig overstapje van Jarco Kingma. De oranjehemden hadden tot de veertigste minuut het betere van het spel, maar zagen uit het niets Rijperkerk langszij komen. Balverlies op het middenveld van Jisse Kemper leidde een counteraanval in, waarna Diederik Andringa van dichtbij voor de 1-1 mocht aantekenen.

Na de thee was het Rijperkerk dat een veldoverwicht creëerde, maar toch was het Berlikum dat wederom op voorsprong kwam. Patrick Nauta krulde de bal prachtig in de winkelhaak vanaf de rand van het strafschopgebied. Het feest was echter van korte duur, want rond het uur voetballen was het de thuisploeg die tweemaal doel trof binnen twee minuten. Mark Hendriks kon binnenwerken met de punt van de schoen uit een voorzet, waarna Diederik Andringa amper zestig seconden later met een verwoestend schot de 3-2 voor zijn rekening nam. Deze stand zou tot het eindsignaal op het scorebord blijven staan. Rijperkerk liet nog een aantal kansen liggen, terwijl Berlikum niet in staat was een slotoffensief te lanceren.

Ondanks de nederlaag bezet Berlikum nog altijd het vierde stek op de ranglijst. Komende zaterdag nemen de mannen van Wibo de Brouwer het op tegen het verassend goed presterende Rottevalle, momenteel gedeeld koploper samen met titelfavoriet Leovardia.