Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag SCB Dart Toernooi!

4 januari 2016 13:45

Syberen Bosma winnaar!

Nadat een aantal jaren terug al eerder bij SC Berlikum een Dart Toernooi was georganiseerd, werd er op zondag 3 januari 2016 weer eens een Dart Toernooi georganiseerd. In de week waarin de Nederlanders op het WK Darts prima prestaties leverden was het een prima timing voor een Dart Toernooi.

Er hadden 24 heren zich opgegeven en vanaf 12:30 uur kon iedereen zich inschrijven. Ondertussen waren de borden al opgesteld en kon het toernooi beginnen. De eerste ronde werd in 8 poules gespeeld. 3 personen speelden dus tegen elkaar en de nummers 1 en 2 gingen door naar de winnaarsronde. De acht nummers 3 speelden nog een verliezersronde.

Van te voren was het erg gissen naar het niveau van de deelnemers. De poules werden uitvoerig bestudeerd na de loting. Toen kon het echte werk beginnen. D e dubbels, triples, pijlen en frustraties vlogen om de oren. Spannende partijen en keiharde oorwassingen waren te aanschouwen.

Uiteindelijk was de schifting gemaakt en konden de 1/8e finales in de winnaarsronde van start gaan. Wederom spannende wedstrijden en door het knockout systeem meer druk. Ondertussen werd in de verliezersronde ook gespeeld om een plaats in de finale.

In de kwartfinale wist Marten Jelle de Vries met 3-1 Peter de Jager te verslaan. Ondertussen won Willem Rondon de kraker tegen Jisse Kemper met 3-2. Syberen Bosma wist de dubbels goed te raken tegen Robbert de Zeeuw en Jacob Dirk Tuinenga won met 3-1 van Rutger van Dokkumburg.

Willem Rondon had na zijn overwinning in de kwartfinale vleugels gekregen en won met 4-1 in de halve finale van Marten Jelle de Vries. In de andere halve finale was het Syberen Bosma die na een achterstand toch met 4-2 won van Jacob Dirk Tuinenga.

De finale tussen Willem Rondon en Syberen Bosma ging erom wie het eerste vijf legs had gepakt. Syberen gooide een hoger gemiddelde, maar gaf Willem toch de kans om twee legs te pakken. Syberen was echter heer en meester en won met 5-2. Uiteindelijk gaf hij maar 7 legs weg gedurende deze dag (6 partijen).

In de verliezersronde hadden Bart van Zeijl en Marcel Aalbers de finale bereikt. Vooral de prestatie van Marcel Aalbers was één van formaat. In de finale kon hij bijna de kers op de taart plaatsen, maar hij kwam niet verder dan een 3-2 nederlaag tegen Bart van Zeijl.

Wij willen iedereen bedanken voor de deelname, enthousiasme en de sportiviteit. We willen graag Harm van Schepen bedanken voor het staan achter de bar, top!  We hebben een mooie dag gehad, welke zeker voor herhaling vatbaar is. Wij hebben een aantal verbeterpunten voor volgend jaar! Hopelijk zien we iedereen dan ook weer en natuurlijk hopen we dan meer darters te verwelkomen.