Protocol coronamaatregelen SC Berlikum

Maandag 28 september heeft de Nederlandse overheid verscherpte maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze hebben directe gevolgen voor onze vereniging.

Voor alles geldt: Neem de basisregels vanuit het RIVM en de overheid in acht. Dus blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, benauwdheid of koorts. Ben je 18 jaar en ouder? Houdt dan anderhalve meter afstand. Was regelmatig je handen, vermijd drukte, schud geen handen en nies in je elleboog. Deze basisregels gelden voor iedereen. Daar komt bij dat wij van trainers verwachten dat zij deze basisregels te allen tijde in acht nemen en spelers tijdens een activiteit naar huis kunnen sturen wanneer er sprake is van klachten.

Tijdens thuis- en uitwedstrijden en trainingen is het niet meer toegestaan om als toeschouwer aanwezig te zijn

Wij vragen de spelers zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar het sportpark te komen. De ingang is duidelijk zichtbaar gemaakt door middel van aangebrachte dranghekken. Fietsen vóór de dranghekken plaatsen, dus niet meer op het sportpark!

Jeugdteams:

Wanneer ouders hun kinderen brengen, graag de kinderen afzetten bij ingang van het sportpark. Na afloop kunnen de kinderen dan weer opgehaald worden op dezelfde plaats. Maar kom pas op het moment dat de wedstrijd of training afgelopen is. Bij uitwedstrijden zullen er, bij de jeugd, ouders als chauffeur nodig zijn. De coördinatie hiervan ligt bij de leiders van de teams, waarbij er moet worden geprobeerd om het aantal auto’s te beperken. Chauffeurs vallen onder de teambegeleiding en mogen bij de wedstrijd blijven kijken.

Voor bezoekende teams

Op ons complex is dat voor het bezoekende team beperkt tot maximaal 5 personen (dit is inclusief de teambegeleiding).

Gebruik van de kleedkamers

Voor alle jeugdteams, dat is tot en met de JO19, zijn de kleedboxen gesloten. Dus kom gekleed en verlaat gekleed weer het complex. Voor de senioren teams zijn de kleedboxen wel geopend onder de volgende voorwaarden:

  • Er mogen maximaal 7 personen (incl. leiders en trainers) gebruik maken van één kleedkamer. Daarbij dient de aanwezigheid in de kleedkamer moet zoveel mogelijk beperkt te worden.
  • Douchen is mogelijk, maximaal 2 personen tegelijk en verlaat na het douchen en omkleden het sportpark direct.

Bestuurskamer

In de bestuurskamer mogen maximaal 5 personen. De gastheer-/vrouw waarborgt dat er niet meer dan 5 personen aanwezig zijn in de bestuurskamer. In de bestuurskamer is plek voor de gastheer-/vrouw, wedstrijdsecretaris of bestuurslid Sc Berlikum en scheidsrechters. Begeleiding meldt zich uitsluitend voor administratieve handelingen.

De kantine is gesloten

De kantine van het sportpark is gesloten. Hierop is geen uitzondering mogelijk en geldt ook voor het terras. Verder is het niet toegestaan om na de training of wedstrijd zelf meegebracht eten of drinken te nuttigen op het terras.

Dug-outs

Er kunnen maximaal drie personen plaatsnemen in één dug-out. Eventueel kan dit met losse stoelen aangevuld worden. Technische staf en wisselspelers dienen anderhalve meter afstand te houden. Deze maatregel geldt niet voor jeugd t/m JO17, wel voor de begeleiding van alle jeugdelftallen.

Uitwedstrijden

Tijdens uitwedstrijden volgen wij het protocol van de thuisspelende club. Een dringende oproep aan alle leden en supporters om het protocol van de tegenstander te respecteren en op te volgen. Wij verwachten dat ook van onze gasten. Daarnaast het advies om in de auto mondkapjes te dragen.

Als bestuur willen wij niets liever dan met zijn allen onze hobby uitoefenen op een manier die we gewend zijn. Zo lang het Covid-19 virus onder ons is vraagt dit van alle betrokkenen flexibiliteit en verantwoordelijkheid. De club wordt gerund door vrijwilligers, ook tijdens deze Corona periode. Wij vragen jullie dit protocol te volgen, onze vrijwilligers niet in verlegenheid te brengen en gezond verstand te gebruiken! Alleen op die manier kunnen we samen proberen om onze club corona-vrij te houden!

Wij vragen commitment, verantwoordelijkheid en begrip van alle betrokkenen. 

Samen maakt sterk!

Met sportieve groet,

Bestuur SC Berlikum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!