SC Berlikum Nieuwsupdate (december 2022) - SC Berlikum

SC Berlikum Nieuwsupdate (december 2022)

24 december 2022 11:30


De eerste nieuwsupdate van SC Berlikum, na de start van het nieuwe bestuur, ligt voor u. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd bij SC Berlikum, gelukkig merken wij dat het weer over voetbal gaat. En zo zou het ook moeten zijn bij een voetbalvereniging. Niet alleen in het bestuur, maar ook bij de commissies, barvrijwilligers en schoonmakers zien wij nieuwe gezichten. Naast het sterke kader dat al aanwezig was bij onze club zorgt dit voor een soort frisse wind. Natuurlijk hopen wij ons de komende periode dan ook vooral met voetbal gerelateerde zaken bezig te hoeven houden.

Op de velden
Daarover gesproken, het eerste elftal van de heren en de dames doen het uitstekend in hun competities. De dames van BMJ, onder leiding van Johny Bergsma, begonnen met drie verloren wedstrijden met elk de eindstand van 2-3. Uiteindelijk staan ze nu op een keurige 4e plek en wie weet wat er aan het einde van het seizoen wacht. Het vlaggenschip van SC Berlikum moest ook even op gang komen, maar na twee dikke nederlagen werd de knop omgezet. Nu staan de mannen van trainer Wibo de Brouwer op een gedeelde tweede plek in de 3e klasse na een reeks van 7 gewonnen wedstrijden. Het tweede elftal van trainer Johannes van Tuinen pakte in de laatste speelronde een ticket voor de promotiepoule in de reserve 2e klasse. Het derde elftal zorgt in ieder geval voor wekelijks spektakel gezien de doelcijfers na 9 wedstrijden (23-36), gelukkig is het spelplezier iets minder gekoppeld aan het resultaat bij dit team.

Ook bij alle andere teams zijn er natuurlijk veel mooie momenten te beleven. Of het nu de eerste goal van de meiden onder 10 is, spectaculaire wedstrijden op het pupillenveld of een teamprestatie van een juniorenteam. Het met elkaar beleven van deze mooie sport staat overal centraal. Wij worden er in ieder geval blij van wanneer we op een zaterdagochtend rondlopen op ons mooie complex en we overal leden zien die plezier uitstralen.

Langs de velden
Naast alle actie op de velden gebeurt er natuurlijk ook veel naast de velden. Zo is de Energie Commissie druk bezig met de eerste stappen ter verduurzaming van ons complex en zullen in de winterstop vier koelkasten vervangen gaan worden voor één grote, zuinige koeling onder de bar. Voor de kerst was er weer de mogelijkheid om de jeugd van SC Berlikum te sponsoren met leuke hapjestassen, dit leverde uiteindelijk ca. 1200 euro op voor onze club! Ook zijn we weer ingeloot voor de Poiesz actie dit jaar. In de kantine hebben verschillende jeugdteams samen naar een film of het WK kunnen kijken op onze nieuwe beamer. Ook is er glasvezel aangevraagd zodat we op dat gebied in de toekomst ook bestendig zijn. De Sponsor Commissie is druk bezig met een nieuw systeem voor reclameborden en alle aanwezigen kijken met veel plezier terug op het Oktoberfest. Volop actie dus, een ieder die daarin heeft bijgedragen, bedankt!

Doorn in het oog blijft het voor de vrijwilligers die rondom ons complex geconfronteerd worden met rotzooi, beschadigingen aan het gebouw, sponsorborden en doelnetten. Dit levert een heleboel frustratie op en is zo doelloos. Samen met andere verenigingen, Stichting Berltsummer Belangen en de gemeente is dit ook één van de punten die we samen aan zullen vliegen de komende tijd als dorp zijnde. Laten we het vooral leuk houden voor elkaar.

Trainersnieuws
Wat betreft trainers is er ook nieuws. Nadat Wibo de Brouwer en SC Berlikum kenbaar hadden gemaakt aan het einde van het seizoen de samenwerking te beëindigen volgde er een periode van gesprekken met potentiële trainers. Uit die gesprekken kwam een duidelijke voorkeur voor de jonge Yannick de Boer, een voor onze club geen onbekende voetballer. Ook is inmiddels het contract met BMJ trainer Johny Bergsma reeds verlengd na vele positieve geluiden vanuit de dames. Ook keeperstrainer Wart Steneker zal volgend seizoen onze keepers blijven trainen. Zo zijn we als club zijnde dus al druk vooruit aan het kijken richting 2023-2024.

Na de winterstop
Na de winterstop komen er vier teams in actie in Franeker tijdens het OFK (voorheen Midwintercup), namelijk op donderdag 5 januari (SCB 1), maandag 9 januari (SCB 2 en BMJ dames 2) en op donderdag 12 januari (BMJ dames 1). De finale is op zaterdag 14 januari.

Op zaterdag 21 januari komt het eerste elftal dan ook alweer in actie tegen Wykels Hallum. Ook de overige teams zullen na de winterstop weer vol goede moed aantreden in ons oranje tenue. Jeugdteams zullen in een nieuwe competitie worden ingedeeld aan de hand van behaalde resultaten in de tweede fase. Tevens zal de Onder 10-2 doorgaan als een meisjesteam Onder 11.

Wij wensen al onze leden hele fijne feestdagen en een sportief en gezond 2023 toe en we willen u graag uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari van 16.00 tot 19.00 uur!

Bestuur SC Berlikum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!