Facebook Toestaan Niet toestaan

SC Berlikum met miniem verschil voorbij VV Beetgum in beker

11 september 2022 22:15

Roelof Zwart

Na de nipte 2-1 nederlaag op bezoek bij VV Ouwe Syl tijdens de eerste speelronde van de bekercompetitie stond het duel op eigen veld tegen VV Beetgum van gisteren in het teken van eerherstel voor SC Berlikum. Daarnaast was het ook zaak om de vorm en het goede gevoel zien te vinden, aangezien de start van de reguliere competitie dichterbij komt. En hoewel de ploeg van trainer Wibo de Brouwer over negentig minuten wist te zegevieren, was de algehele conclusie na het klinken van het laatste fluitsignaal dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor de Berlikumers. Door slordigheden in zowel verdedigend als aanvallend opzicht eindigde de wedstrijd in 4-3 voor de vaste bespelers van Sportcomplex De Koekoek.

Vanuit oranje-wit perspectief had de openingsfase tegen Beetgum veel weg van de eerste twintig minuten tijdens het treffen tegen Ouwe Syl. Berlikum ging namelijk wederom zeer gedreven van start en creëerde meerdere opgelegde kansen om de score te openen. Maar ook nu stond het vizier nog niet helemaal in de juiste richting afgesteld, waardoor de 0-0 stand behouden bleef. Na twintig minuten ging de storm liggen en kroop Beetgum uit haar schulp. Dit resulteerde zelfs in een zeer verrassende 0-2 voorsprong na twee treffers in korte tijd. Allereerst was het Bauke Reitsma die van grote afstand wist doel te treffen en luttele minuten later kon Stephan Dijkstra een verlengde corner binnenlopen. Via een droog schot van Thomas Dijkstra in de 33e minuut en een rake kopbal van Youri de Brouwer in minuut 44 wist Berlikum de tussenstand nog voor de theepauze echter weer in evenwicht te brengen.

Na rust ging Berlikum door en zorgde Thomas Dijkstra na drie minuten voor 3-2 en daarmee zijn tweede doelpunt. Dijkstra was het eindstation van een prima uitgespeelde aanval en op dat moment leken de oranjehemden klaar om door te stoten naar een riante voorsprong. De marge van twee werd echter pas in de 73e minuut bereikt door toedoen van Patrick Nauta, nadat daarvoor een aantal goede kansen wederom om zeep werden geholpen. Een fout in de opbouw van Berlikum een aantal minuten na de 4-2 bracht Bauke Reitsma aan de bal en opnieuw wist hij Berlikum-goalie Djurre Seerden van buiten de zestien te verrassen. 4-3, de treffer die zorgde voor de uiteindelijke eindstand van de clash tussen beide buurdorpen.

Volgend weekend mag Berlikum voor het laatste duel in de bekerpoule opnieuw aantreden op eigen veld. VV Foarut is dan de opponent en daarbij bestaat nog een kleine kans dat de oranjehemden de knock-outfase van het toernooi weten te bereiken. Daarvoor zal er met zeer ruime cijfers moeten worden gewonnen van de Menaldumers en dient VV Ouwe Syl tegelijkertijd het bezoek aan Beetgum met een nederlaag af te sluiten.