SC Berlikum Nieuwsupdate (december 2021) - SC Berlikum

SC Berlikum Nieuwsupdate (december 2021)

2 december 2021 10:00


Vorige week vrijdag zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd. Dit betekent dat er na 17.00 uur niet meer getraind mag worden en dat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Daarnaast zijn de maatregelen voor de horeca en daarmee voor de kantines verder aangescherpt, zodat we genoodzaakt zijn om de kantine tot nader order te sluiten.

De KNVB heeft het volgende besloten: Voor komend weekend (4/5 december) wordt er een verschil gemaakt voor categorie A en B. Men maakt een onderscheid tussen categorie A en B, omdat in de categorie A het belang van een goed competitieverloop essentieel is om uiteindelijk tot promotie/degradatie te kunnen komen. In de categorie B vindt men het belangrijk dat pupillen, junioren en senioren hun wedstrijden kunnen blijven spelen, ondanks dat de trainingsmogelijkheden sinds deze week beperkt zijn.

Besluit categorie A
Komend weekend, 4 en 5 december, vervalt het reguliere competitieprogramma bij de jeugd en senioren. Daarentegen wordt geprobeerd zoveel mogelijk van de inhaalwedstrijden te spelen om de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden te verkleinen. Hierbij wordt een beroep gedaan op die clubs, die de afgelopen periode al een achterstand in aantal gespeelde wedstrijden hebben opgelopen, om in deze bijzondere periode toch een wedstrijd te spelen. Mocht men toch niet willen spelen dan dient men dit uiterlijk donderdag 2 december voor 16.00 uur te melden bij de KNVB. Dit geeft de KNVB de mogelijkheid om mogelijk een andere wedstrijdcombinatie in te plannen. De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Besluit categorie B
In de categorie B handhaaft de KNVB dit weekend, 4/5 december, het reguliere programma voor jeugd en senioren. Uiteraard denkt de KNVB mee met teams of verenigingen die niet willen voetballen. Mochten er problemen in de bezetting van wedstrijden ontstaan, doordat een categorie A team nu thuis speelt in plaats van uit. dan gaat de wedstrijd van de categorie A voor de categorie B. De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Resterend verloop competitie tot Kerst
Afhankelijk van de besluitvorming in de Tweede Kamer deze week, neemt de KNVB een besluit over het doorgaan van de competitie op 11/12 december en 18/19 december. Op basis van de mogelijkheden om te trainen, wellicht na het debat toch tot een later tijdstip dan 17.00 uur, maakt de KNVB de keuze om competities stil te zetten, inhaalwedstrijden te faciliteren of een regulier programma te organiseren.

Kantine gesloten
De afgekondigde maatregelen van afgelopen vrijdag hebben ook consequenties voor het gebruik van de kantine. In de situatie voor de afkondiging van de recente maatregelen was het al niet makkelijk. Wij als bestuur waren zeker niet gelukkig met de gevolgen van het controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB). Het liefst willen we iedereen toegang verlenen en dus niet mensen de toegang ontzeggen. Dat stuit ons echt tegen de borst, maar wordt ons opgedrongen door de bevoegde instanties, waar onder de gemeente, op straffe van een boete.

Nu kom er een nieuwe maatregel bij. Op de site van NOC/NSF valt te lezen: "De anderhalve meter afstand houden was niet verplicht op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Per 28 november geldt die 1,5 meter afstandsregel wél in deze coronatoegangsbewijs-plichtige ruimtes. Bij verplaatsing in die ruimtes geldt dan bovendien de mondkapjesplicht.

Anderhalve meter komt overeen met ongeveer 5m2 per persoon. Dus heel weinig mensen mogen tezamen in de kantine aanwezig zijn. Daarbij komt de mondkapjesplicht, CTB-controle en sluiten om 17.00 uur. Op basis hiervan hebben we besloten de kantine direct tot nader order te SLUITEN.

We hopen op jullie begrip en medewerking,

Met sportieve groeten,
Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!